Wie zijn wij?

Zanggroep Cadans uit Oosterhout is in 1993 ontstaan vanuit het vroegere Inter-parochieel Jongerenkoor(SIPJO). Cadans is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend vier- tot zesstemmig gemengd koor met ongeveer 45 leden variŽrend in de leeftijd van 30 tot 70 jaar.
Het koor heeft een prettig in het gehoor liggend repertoire wat varieert van hedendaagse popsongs tot licht klassieke muziek.
Cadans treedt een aantal keren per jaar op. Zo zette het koor met fraaie promsconcerten in 2007 en 2009 de Bussel op zijn kop. Hierbij was het koor aangevuld met solisten en een harmonie. In 2013 werd dit met succes nog eens dunnetjes overgedaan in de Mariakerk onder de titel Colours in Cadans. Het koor werd hierbij begeleid door het combo Tirips uit Dongen en enkele solisten.
In dit zelfde jaar heeft Cadans haar 20-jarige bestaan gevierd met een korenconcert in De Bussel.

In 2014 werkte Zanggroep Cadans mee aan het concert Swing-iT. Dit zeer gevarieerde evenement werd georganiseerd door Harmonie Aurora uit Dongen en samen met veel meer solisten en verenigingen werd er een heus spektakel voor het voetlicht gebracht. Een feest van herkenning voor elke muziek- en dans liefhebber. In januari 2015 nam Cadans deel aan de jaarlijkse korendagen in Paradiso te Amsterdam.

Bij Cadans wordt er serieus gezongen maar er is ook plaats voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld door de jaarlijkse feestelijke afsluiting van het seizoen, de decemberviering enz.

Bezoek ook eens onze facebookpagina voor meer informatie over ons koor.