Wie zijn wij?

Zanggroep Cadans uit Oosterhout is in 1993 ontstaan vanuit het vroegere Inter-parochieel Jongerenkoor(SIPJO). Cadans is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend vier- tot zesstemmig gemengd koor met ongeveer 45 leden variŽrend in de leeftijd van 30 tot 70 jaar.
Het koor heeft een prettig in het gehoor liggend repertoire wat varieert van hedendaagse popsongs tot licht klassieke muziek.
Cadans treedt een aantal keren per jaar op. Zo zette het koor met fraaie promsconcerten in 2007 en 2009 de Bussel op zijn kop. Hierbij was het koor aangevuld met solisten en een harmonie. In 2013 werd dit met succes nog eens dunnetjes overgedaan in de Mariakerk onder de titel Colours in Cadans.
Het koor werd hierbij begeleid door het combo Tirips uit Dongen en enkele solisten.
In dit zelfde jaar heeft Cadans haar 20-jarige bestaan gevierd met een korenconcert in De Bussel.

In januari 2015 nam Cadans deel aan de jaarlijkse korendagen in Paradiso te Amsterdam.

In 2017 stapte Zanggroep Cadans uit haar comfortzone. Samen met Koor Odyssee uit Breda werd het Stabat Mater van Karl Jenkins uitgevoerd. Met een volledig strijkorkest werd een uitverkochte St. Jansbasiliek getrakteerd op een voor Oosterhout uniek concert.
Daarna werd er volop gerepeteerd voor het concert ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum in 2018. Om zich helemaal goed voor te kunnen bereiden organiseerde het koor zelfs een repetitie weekend waarin heel hard werd gewerkt, maar er zeker ook ruimte was voor ontspanning en plezier.
Het jubileum concert op 3 november 2018 werd een feestje met oude bekenden zoals het combo Tirips. Voor de vrolijke noot zorgde Cabaret Gestrikt uit Prinsenbeek.
Bij Cadans wordt er serieus gezongen maar er is ook plaats voor de nodige ontspanning. Bijvoorbeeld door de jaarlijkse feestelijke afsluiting van het seizoen, de decemberviering enz.

Bezoek ook eens onze facebookpagina voor meer informatie over ons koor.