Lees het laatste nieuwsPak van mijn Hart
Donderdag 11 april was het zover, het startschot voor het gezamenlijke project van Koninklijk koor Aurora en Zanggroep Cadans. Na meer dan een jaar van voorbereiding waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou het zo worden als het was bedoeld? Zou er genoeg belangstelling zijn? Zouden de puzzelstukken in elkaar passen? En last but not least: zouden de weergoden een goeie bui hebben?
Dus op deze koude donderdagavond stonden de koren gespannen te wachten bij het startpunt van de muzikale wandeling, Slotjesveste Oosterhout. De ruim zeventig gasten voor deze avond werden door de voorzitters van de koren welkom geheten en ontvingen een knapzakje voor onderweg. Daarna werd de groep meegenomen door de gastspelers onder leiding van Ton Biemans op een muzikale wandeltocht met een verhaal. De rode draad was een aantal actuele onderwerpen. Het milieu, sociale media, vrijheid en vluchten, ouderen en mantelzorg en uiteindelijk een item waar iedereen uiteindelijk op hoopt: samenwerking en een hoop liefde!
Van het beginpunt liep de groep naar Basisschool de Wissel, waar Koor Aurora een paar mooie en bekende liedjes ten gehore bracht. Daarna werd de Circusschool aan de Keiweg aangedaan, waar het de beurt was aan Cadans om wat nummers te zingen. Vervolgens was Basisschool De Kameleon podium voor Aurora en zong Cadans nog twee nummers in Slotjesveste. De finale van beide koren was verrassend in het Gemeentehuis. Daar werd door de twee koren tezamen eerst het Adiemus gezongen, uit het repertoire van Aurora en afgesloten werd er met De Pastorale uit het repertoire van Zanggroep Cadans. Na de dankwoorden aan een heleboel mensen, die dit spektakel mede mogelijk gemaakt hebben volgde er nog een gezellig samenzijn in de ontvangsthal van het Gemeentehuis met een drankje en een hapje.
Op zaterdag 13 april werd het geheel nog eens overgedaan. Of het kwam door wat artikelen in BN De Stem en sociale media of door mond tot mond reclame of gewoon omdat het zaterdag was, alle kaartjes waren verkocht en er liepen 120 mensen mee!! Er werden zelfs een paar wethouders gespot op deze avonden!
Koor Aurora en Zanggroep Cadans willen ook via deze weg de medewerkers van de diverse locaties, die speciaal voor dit evenement op hun werkplek waren, de mensen van de EHBO Oosterhout, de verkeersregelaars en de diverse sponsoren nogmaals hartelijk bedanken. En misschien bereiken de dankwoorden ook de weermakers, want al was het koud, paraplu’s en regenjassen bleven ongebruikt!
14-05-2019
Pak van mijn hart.
Een pak van mijn hart. Een vaak gehoorde uitspraak wanneer iets waar men zich zorgen om maakte goed afloopt. Je kunt “een pak van mijn hart” echter ook letterlijk nemen: Neem iets van mijn hart, ik leef met je mee. Samenleving!
Zoals u eerder hebt kunnen lezen zijn Koninklijk Koor Aurora en Zanggroep Cadans een samenwerkingsverband aangegaan voor een uniek evenement in Oosterhout. Zij gaven het de titel Een Pak van mijn Hart.
Samen met Ton Biemans, die zorgde voor het script, hebben Aurora en Cadans een avondvullend programma samengesteld. De koren en gastspelers nemen u deze avond mee langs diverse locaties alwaar u wordt getrakteerd op een verrassend programma. Tijdens de wandeling ontvouwt zich een verhaal dat wellicht stof tot nadenken geeft.
De locaties zijn allemaal op korte loopafstand van elkaar en voor iedereen toegankelijk. U moet er wel rekening mee houden dat u lopend van locatie naar locatie wordt meegenomen en dat er per locatie slechts beperkte zitgelegenheid is.
Na afloop wordt u nog een drankje aangeboden op de laatste locatie.
U kunt dit evenement meemaken op donderdag 11 of zaterdag 13 april. Per avond zijn er slechts 120 toegangsbewijzen beschikbaar, welke vanaf 14 maart voor € 3,00 per stuk verkrijgbaar zijn bij de Oosterhoutse VVV
Aanvangstijd is 18:30 uur en de geschatte eindtijd 22:30 uur.
18-03-2019
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
BINNENKORT VERWACHT…

Koninklijk Koor Aurora en Zanggroep Cadans uit Oosterhout zijn samen met Ton Biemans en een aantal figuranten gestart met een uitdagend leuk project. Er moet nog erg veel gerepeteerd en georganiseerd worden, maar als alles op zijn plaats is gevallen, zal dit een bijzonder evenement worden. De data zijn geprikt, 11 en 13 april en de liedjes zijn uitgezocht. Wat, hoe en waar is nog even een geheim, maar dat het de moeite waard is om bij te wonen, kan nu al gezegd worden. Save the date en hou de berichten in krant en sociale media in de gaten!
25-02-2019
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Fijne Feestdagen
Na een zeer geslaagd jubileumconcert op 3 november j.l. is het nu tijd om even de boel de boel te laten en samen met familie en vrienden te gaan genieten van een paar vrije dagen. In het nieuwe jaar staan er een aantal mooie projecten gepland dus dan kunnen we uitgerust weer aan de slag.
Zanggroep Cadans wenst U en iedereen die u lief is hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig, Gezond en Muzikaal 2019. Wij verheugen ons erop u in het nieuwe jaar bij een van onze optredens te mogen begroeten.
19-12-2018
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Jubileumconcert 3-11
Zangroep Cadans bestaat 25 jaar 

In 2018 is het alweer 25 jaar geleden dat Zanggroep Cadans werd opgericht.

Nadat het Interparochieel Jongerenkoor Oosterhout was opgeheven besloot een aantal oud leden om een doorstart te maken en dat werd Zanggroep Cadans.

In die 25 jaar is er heel veel gebeurd met het koor en momenteel is het een bloeiend, vrolijk koor dat geen uitdaging uit de weg gaat. Dat blijkt wel uit de verschillende prom’s concerten die georganiseerd werden en als laatste het fantastische Stabat Mater in de St. Jans Basiliek dit voorjaar.

2018 staat volledig in het teken van het 25-jarig bestaan van Cadans.

We begonnen op 10 maart met de actie NL Doet. De leden van Cadans staken die dag de handen uit de mouwen in en rond Zorgcentrum Park Zuiderhout in Teteringen. Verder hebben we een gezellige feestavond en een fantastisch repetitie/feestweekend in het Schiedams Buitenhuis achter de rug.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen van een prachtig concert in de Bussel op 3 november a.s.

Ook hier laat Cadans weer een heel andere kant van zichzelf zien hoewel natuurlijk de nadruk ligt op prachtige liedjes. Wat oude en wat nieuwe nummers passeren de revue in de reis door de tijd.
Hierbij wordt Zanggroep Cadans muzikaal begeleid door Tirips en hebben we nog wat verrassingen in petto.

De kaartverkoop gaat hard dus als u nog mee wilt op deze reis koop dan snel uw kaarten bij Theater de Bussel.
11-09-2018
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Oud Oosterhout
Op zondag 21-5-2017 treedt Zanggroep Cadans op tijdens de korendag in het Brabants Museum Oud Oosterhout. Na het succes van vorig jaar organiseert het museum opnieuw een korenmiddag in de prachtige tuin van het museum aan de Bredaseweg 129 in Oosterhout.

Vanaf 11:00 uur kunt u genieten van optredens van diverse koren. O.a. Sparkling people, het Smartlappenkoor, Chordanova, Chapeau en natuurlijk Zanggroep Cadans. De entree bedraagt deze dag € 2,00 per persoon. Houders van een museumkaart mogen gratis naar binnen.

Het optreden van Zanggroep Cadans begint om 14:45 uur. Wij zien u graag op de 21e!Oud Oosterhout logo
25-04-2017
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Stabat Mater
Op 1 april 2017
Poster Stabat Mater


brengen Koor Odyssee Breda, Zanggroep Cadans, Symfonisch Ensemble Breda en soliste Fanny Alofs o.l.v. Niels Loose het Stabat Mater in de uitvoering van Karl Jenkins. Als decor hebben zij gekozen voor de St. Jan Basiliek te Oosterhout.

Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus.


Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa (De moeder stond bedroefd). Het werd gezongen op 15 september, de dag van het "Feest van de Zeven Smarten van Maria".

Hoewel een tijdlang verboden in de liturgie, omdat het te profaan zou zijn, behoort het gedicht sinds 1727 op gezag van Paus Benedictus XIII, weer officieel tot de katholieke misgezangen. Het wordt sindsdien ook gebruikt als onderdeel van de "Veertien staties van de Kruisgang" tijdens de lijdensweek voor Pasen.
Op 1 april wordt de versie van de componist Karl Jenkins uitgevoerd. Zijn Stabat Mater is geschreven in de stijl van zijn Adiemus-project(en). De zang is in Latijn, Engels en soms Hebreeuws, Aramees en Grieks.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze uitvoering, dan kunt u nog kaartjes kopen bij de VVV in Oosterhout, Vrije Boekhandel Breda of viastichtingincadans@hotmail.com. Maar wacht niet te lang want op-is-op. LET OP!! Er is GEEN !! kaartverkoop aan de ingang van de kerk.


Wilt u al een voorproefje? KIJK en luister eens op Stabat Mater


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabobank Stroomversnellingsfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant en subsidie van de Gemeente Oosterhout.Logo Rabobank Logo Stroomversnellingsfonds Logo Prins-Bernhard-Cultuurfonds
Logo Gemeente Oosterhout
Als sponsoren vernoemen we:
Logo De Beyerd
Cafe Restaurant
Brouwerij de Beyerd
Logo Train To Move
Coaching Train To Move
Logo Kunstwolf
www.Kunstwolf.nl
Logo Vrije boekhandel
De Vrije Boekhandel
25-03-2017
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Kerstconcert
Op Zondag 18 December 2016 verleent Zanggroep Cadans haar medewerking aan een kerstconcert in de H. Corneliuskerk te Den Hout. Het concert wordt georganiseerd door muziekvereniging Amicitia en begint om 16:00u.
Toegang is gratis.
16-10-2016
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
KOM Festival
Op zaterdag 1 oktober bruist de binnenstad door de allerlei kooroptredens. Van pop tot smartlap tot gospel, jong en oud, oftewel voor ieder wat wils!

Dit jaar breiden wij uit tot maar liefst 18 koren verspreidt over 4 locaties in het centrum.

Zanggroep Cadans zal deze dag ook twee optredens verzorgen.

U kunt ons om 14:30 uur beluisteren op het podium op de Markt/Leijsenhoek en om 15:30 zijn zingen wij in De Doelen aan de Keiweg in Oosterhout.

Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma vindt u op: www.Festivalkom.nl
16-09-2016
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Stabat Mater
In april 2017 gaat Zanggroep Cadans uit Oosterhout het ‘Stabat Mater” van Kark Jenkins groots uitvoeren.

Op 1 april in de St. Jans basiliek te Oosterhout moet dit concert gaan plaats vinden.

Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus.

Wilt u al een voorproefje? KIJK en luister eens op Stabat Mater
26-07-2016
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Zingen neffe de KerkLogo Chantemble

  Op zondag 19 juni 2016 wordt in Drunen door Zanggroep Chantemble voor de vijfde keer Zinge neffe de Kerk georganiseerd.

  De vijf gastkoren en Chantemble zullen hun zangkwaliteiten aan elkaar en het aanwezige publiek ten gehore brengen.

  Chantemble heeft getracht een zodanige keuze van de aangemelde koren te maken, dat er naast overeenkomsten ook een variatie aanwezig is.

  Wij denken en hopen daarmee te bereiken dat de verscheidenheid van repertoire een geweldige ambiance aan de middag zal geven.


We noemen hierbij de gastkoren:


Chantemble Kiosk


  1. El Plo Popvocals uit Etten-Leur


  2. La Jeunesse uit Kaatsheuvel


  3. Zanggroep Catalpa uit Dongen


  4. Amicitia uit Wamel


  5. Zanggroep Cadans uit Oosterhout


  6. Zanggroep Chantemble uit DrunenAl deze koren krijgen 25 minuten de tijd om zich te presenteren in de kiosk die speciaal voor deze gelegenheid word geplaatst naast de kerk.

15-04-2016
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Optredens in 2016
Zanggroep Cadans

Ook in 2016 zal Zanggroep Cadans weer diverse optredens verzorgen.
Alvast een paar data om te noteren in de agenda.

1) 17-04-2016 -- Optreden in de St Willibrordus kerk te Teteringen.
2) 19-06-2016 -- Zingen neffe de kerk in Drunen.

Verdere info volgt zo snel mogelijk.
31-01-2016
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Freemde Fogels

Freemd Kerstconcert

Op 20 december onder de bomen van de Houtse Heuvel organiseren plaatselijke fanatieke Fogels het Freemde Fogel Festival (FFF)

met verschillende activiteiten.

Het festival is bedoeld om talenten van inwoners, ondernemers, muzikanten en artiesten uit het dorp en uit de buurt een podium te bieden.

Het Freemde Fogel Festival is bedoeld voor jong en oud en Zanggroep Cadans is daarbij.


In de Corneliuskerk zal Zanggroep Cadans haar medewerking verlenen aan "Een freemd huiskamer kerstconcert"
01-12-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Cadans in Gilze
Op Zaterdag 10 oktober zal Zanggroep Cadans optreden op een korenavond in De Schakel te Gilze.
Aanvang 20:00u

Poster Con Amore
Op deze zaterdagavond zal Zanggroep Cadans samen met nog vier andere koren alle aanwezigen een muzikaal vermaak bieden.

De toegang is gratis.
01-10-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Oud Oosterhout


logo Oud-Oosterhout


Op Zondag 14 juni zal Zanggroep Cadans optreden op een korenmiddag in Brabantsmuseum Oud-OosterhoutOud Oosterhout
Op deze korenmiddag zal Zanggroep Cadans samen met nog vijf andere koren alle aanwezigen een muzikaal vermaak bieden.
Voor de tijden en andere koren zie onze agenda.
De toegang is niet gratis. Toegang is:
€ 4,- p.p. voor volwassenen en € 2,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Brabants Museum Oud-Oosterhout
08-06-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Middelburg VOLkoren
logo VOLkoren


Op Zaterdag 6 juni zal Zanggroep Cadans optreden op het evenement Middelburg VÓLkoren.


Wat is "Middelburg VÓLkoren" ?


Publiek
Voor wie het evenement niet kent: "Middelburg VÓLkoren" is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland.


Op 6 en 7 juni (van 13.00 tot 16.30) zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. De centrale locatie hierbij is het Abdijplein, de meeste optredens zijn in kerken en andere binnenlocaties. Het (talrijke) publiek spoedt zich van het ene naar het andere hoogtepunt.


Ieder deelnemend koor treedt tweemaal op, liefst op verschillende locaties, en is daarbij geheel vrij in zijn repertoirekeuze. Geen verplichte nummers, geen jury, maar wel veel plezier en luistergenot.


Het festival wordt gezamenlijk afgesloten op het Abdijplein (16.45 tot 17.30), waar enkele koren nog twee (meezing-) nummers ten gehore brengen.


Optredens van Zanggroep Cadans zijn om 18:30u op het Abdijplein en om 19:30u op de Markt te Middelburg.


En zeker ook belangrijk, de toegang is gratis !!


Zie voor meer informatie over dit evenement:
WWW.Middelburgvolkoren.nl
27-04-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Rabo clubkascampagne
Rabo logo

  Jouw stem is geld waard !

  Jij steunt ons toch ook ?


Rabobank Amerstreek introduceert de Rabobank Clubkas Campagne.


Rabo RCC
Het zijn de leden van Rabobank Amerstreek die met hun stem bepalen hoe het totaalbedrag van 50.000 Euro wordt verdeeld.

Wij doen mee en hopen op een mooi bedrag. Daarbij hebben we jouw stem en jouw hulp hard nodig.

Ben je lid van Rabobank Amerstreek, dan krijg je een persoonlijke stemcode toegestuurd.


Maar let op!!!


Ook als je geen lid van Rabobank Amerstreek bent, kun je meehelpen om deze campagne tot een succes te maken.

Vraag familie en bekenden die lid zijn van Rabobank Amerstreek om op ons te stemmen. Doen hoor, want elke stem telt en levert een bedrag op.

Als lid van de Rabobank Amerstreek mag je tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stemmen op verenigingen en stichtingen.

Beslis mee en steun het verenigingsleven.

Geef ons jouw stem van donderdag 2 april t/m dinsdag 14 april 2015 op Zangroep Cadans en/of Stichting in Cadans.

Ga voor meer informatie en stemmen naar:  www.DichterbijAmerstreek.nl
22-03-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Pocket Rock!t
Zanggroep Cadans op Pocket Rockit, & Friends
Op 22 maart a.s. doet Cadans mee aan een korendag in Drunen. Deze dag wordt georganiseerd door het rock koor Pocket Rock!t uit Drunen.

Hoe komt een koor uit Oosterhout zo terecht in Drunen? Nou dat komt mede omdat er zoveel mensen zijn die zingen als hobby hebben. Het contact met Pocket Rockit kwam tot stand door twee leden van deze koren die in het dagelijks leven zakelijk contact met elkaar hebben. Zij spraken een keer over hun gezamenlijke hobby en prompt kreeg Cadans een uitnodiging om eens een keer in Drunen te komen zingen.


PocketRock!t is een groep van rock chicks en podiumbeesten die hun publiek willen verbazen met hun vocale prestaties. Kernwoorden: Compact, explosief, vurig, spannend, dynamisch, schattig, grappig, verrassend, inspirerend. Op dit moment telt het koor 24 enthousiaste vrouwen met een passie voor rock en pop muziek. Pocket Rock!t is een groep waar plezier hoog in het vaandel staat maar die ook hard werken om goede resultaten te bereiken. Verder, is het een hechte groep zangeressen die elkaar ondersteunen en aanmoedigen.


Het Pocket Rock!t & Friends event vindt plaats in de Voorste Vennen te Drunen en de toegang is gratis. Zanggroep Cadans treedt om 12:30 uur op.
14-03-2015
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
Cadans in Paradiso
Paradiso Korendagen

Zanggroep Cadans treedt 10 januari om 16:50u op in Paradiso Amsterdam tijdens de Korendagen aldaar.Uit het hele land komen koren, bestaande uit amateurzangers van alle leeftijden, naar Paradiso om te laten horen dat zingen hun passie is.
Zij brengen een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz.
Alle koren krijgen 15 minuten om te zorgen voor kippenvel of een brok in de keel bij het publiek.

Er zullen optredens zijn van 140 koren op zaterdag 10 en zondag 11 januari. Dit wordt de 29e editie alweer van de Paradiso Korendagen.

Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam

Aanvang 11.30 uur
Zaal open 11.00 - 23.00 uur
Entree 3,- incl. daglidmaatschap
Entree t/m 12 jaar gratis
Kaartverkoop alleen aan de zaal
23-11-2014
Klik hier om het nieuwsbericht te laden
3Korenconcert KoRije


Zaterdagavond 22 november zijn we door KoRije uitgenodigd om samen met hen en Koor Contrast een afwisselend, swingend, mooi concert te verzorgen.
U bent van harte welkom in Cultureel Centrum De Boodschap te Rijen. We beginnen om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Graag tot dan!
Voor meer info: 3 korenconcert KoRije


09-11-2014
Klik hier om het nieuwsbericht te laden